KNGU district Zuid
U bent hier:Home » Nieuws » De KNGU en topchoreograaf ROY JULEN starten samenwerking

De KNGU en topchoreograaf ROY JULEN

17-09-2015

De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en topchoreograaf Roy Julen zijn vanaf september 2015 een langdurige samenwerking gestart om de danswereld in Nederland op z’n kop te zetten waarbij plezier voorop staat. De ambitie is om uit te groeien tot dé brancheorganisatie voor dansend Nederland. Via events en een uitdagend platform komen dansliefhebbers met elkaar in contact en in beweging.

Michiel Maas, manager sportparticipatie KNGU: ‘’Het is bijzonder dat de KNGU en Roy deze samenwerking op dit moment aangaan. Dans staat op het punt te ontploffen in Nederland en we kunnen elkaar op alle vlakken versterken om de dansliefhebbers op alle niveaus te kunnen faciliteren. Voor ons is het van groot belang dat we voor alle dansers in Nederland een podium kunnen bieden. Het gevoel van vrijheid staat hierbij voorop. We hebben er het volste vertrouwen in dat we dans gezamenlijk naar een hoger niveau kunnen tillen en meer mensen kunnen laten genieten van de dansport op de manier die bij hen past.’’

Roy Julen, topchoreograaf:’’ Ik vind het geweldig dat een organisatie als de KNGU mij heeft benaderd voor een langdurige samenwerking, omdat ik van mening ben dat zij de schakel zijn om dansend Nederland met elkaar te kunnen verbinden. De danswereld is momenteel erg versplinterd. Het is een streven om dans een structuur te kunnen bieden. Na 7 jaar het tv-programma SYTYCD te mogen ervaren van dichtbij en meer dan 10.000 dansers te hebben gezien en gesproken in de voorbereidingen, ben ik ervan overtuigd dat dit initiatief een meerwaarde is om meer dansplezier te creëren voor meer mensen. Hier ligt onze gezamenlijke opdracht”.

November dé dansmaand van Nederland
De samenwerking tussen Roy Julen en de KNGU wordt in november groots gelanceerd met de Headspin evenementen. Headspin biedt toegankelijke en professionele workshops onder leiding van bekende dansers. Op 16 locaties in het land wordt een podium geboden aan dansfans die kennis willen maken met verschillende dansstijlen. De maand wordt passend afgesloten met een landelijk event in Amsterdam met een energieke workshop-party met dj’s en artiesten. Ruim 3000 dansliefhebbers kunnen daar genieten van de 360° graden Headspin workshop. Iedereen die zich aangesproken voelt is welkom. Hiervoor hoef je geen lid te zijn van de KNGU.

Over KNGU
De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) vertegenwoordigt als 4e grootste sportbond van Nederland bijna 1.100 gymsportaanbieders met ruim 240.000 sporters (2015) in Nederland. De KNGU is de verbindende aanjager voor gymmend, turnend, springend en dansend Nederland. De sporter kan deze sporten ieder op zijn/haar eigen niveau met plezier beleven, in wedstrijd- en sportvormen die passen bij de wensen en behoeften. Van meedoen tot excelleren. De KNGU is onlangs een nieuwe weg ingeslagen en richt zich, naast het bedienen van de 240.000 huidige leden, op het realiseren van nieuwe verbindingen tussen de fans en de gymsport. De KNGU beoogt met de ontwikkeling van nieuwe sportproducten en evenementen zoals Headspin haar speelveld aanzienlijk te vergroten.

Over Roy Julen
Roy begon zijn carrière als hiphop danser. Nadat hij afstudeerde van de Dansacademie Lucia Marthas (als uitvoerend danser en docent) is hij zich gaan richten op het combineren van de stijlen contemporary en hip hop. Doordat Roy zo'n goed choreografisch inzicht bleek te hebben mocht hij op zijn 18e al zijn eerste choreografieën voor een videoclip en een Tvshow inzetten. Ondertussen heeft hij een indrukwekkende staat van dienst. Hij heeft voor SYTYCD in het binnen en buitenland gewerkt en internationale artiesten als onder andere Jason Derulo, Taio Cruz, Glennis Grace en Stromea. Zo heef Roy voor dansend Nederland en 7 overige landen de bioscoopfilm ‘Bodylanguage’ uitgebracht die hij bedacht heeft met producent Johan Nijenhuis. Roy is een gepassioneerd deler van zijn kennis, choreografieën en levensperspectief op het gebied van podium, theater en film.

  • Nijntje ambassadeur van het Beweegdiploma
  • gk
  • jansen
  • psb
  • Turnsupporter het eerste echte tijdschrift voor turnfans