KNGU district Zuid
Vul hier de titel in


RSS

Selecteer alles / deselecteer alles
Selecteer alles / deselecteer alles

Toon alleen uitslagenSelecteer alles / deselecteer alles
Selecteer alles / deselecteer alles
Week
Nationale Sportweek
18-04-2015 t/m 25-04-2015

De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement dat een week lang in Nederland sporten in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. In 2014 vond de Nationale Sportweek van 19 tot en met 26 april plaats. Met een spectaculaire aftrap op vrijdag 18 april in Roermond! 

De Nationale Sportweek vindt doorgaans de laatste week van de maand april plaats. De hele week zetten honderden sportverenigingen, sportclubs, sportbonden, bedrijven, het onderwijs en andere sportaanbieders hun deuren open, organiseren clinics, toernooien en demonstraties. Iedereen, jong en oud, kan deze week kennis maken met (nieuwe) sporten. 

Ruim 10 jaar Nationale Sportweek  De eerste Nationale Sportweek werd in 2004 georganiseerd. Nu is dit sportieve evenement uitgegroeid tot een van de grootste sportevenementen van Nederland met ieder jaar weer een recordaantal deelnemers, deelnemende gemeenten en sportaanbieders. In 2013 vierde NOC*NSF de 10e Nationale Sportweek. In 2014 werd alweer de 11e Nationale Sportweek georganiseerd!

Doel  De Nationale Sportweek wordt georganiseerd door NOC*NSF met als doel meer mensen kennis te laten maken met een sport die bij hen past en ze vervolgens de weg naar de sportvereniging te laten vinden. Nog steeds sporten veel mensen niet. De organisatie van de Nationale Sportweek is een van de initiatieven die de positieve bijdrage die sport geeft aan mensen en maatschappij vergroot.

Recorddeelname In 2013 organiseerden 186 gemeenten een lokale Sportweek. Daarnaast werden er in nog eens ruim 100 gemeenten sportactiviteiten georganiseerd. Landelijk werden er 7.000 sportactiviteiten georganiseerd waaraan ruim 870.000 Nederlanders deelnamen. Recordaantallen, die ieder jaar weer toenemen!

Host city opening Nationale Sportweek De Nationale Sportweek wordt jaarlijks groots afgetrapt in een gemeente. Op een centrale plek in de gemeente wordt op feestelijke wijze het startschot gegeven van een week lang sporten en bewegen in het land. Met een afwisselend en spectaculair podium- en pleinprogramma vol sport en entertainment wordt het een groot openingsfeest. De openingsstad 2014 is Roermond!

Ambassadeurs Onmisbaar in de promotie van sporten en bewegen zijn onze ambassadeurs. De Nationale Sportweek beschikt inmiddels over een geweldig team enthousiaste BN’ers die op hun eigen bijzondere manier laten hoe gezond maar vooral leuk sporten is. Lees meer over onze ambassadeurs.

Nationale Sportweek 2015 De Nationale Sportweek 2015 vindt plaats van zaterdag 18 tot en met zaterdag 25 april !

 

Datum Evenement Locatie Sport
  • Nijntje ambassadeur van het Beweegdiploma
  • gk
  • jansen
  • psb
  • Turnsupporter het eerste echte tijdschrift voor turnfans